Ik voel mij gezien en gehoord

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Rogier. Ik kwam daar omdat ik moeite had met de dood van mijn vader, en ik legde mijzelf een grote druk op in mijn studie. Ik had moeite met keuzes maken, hoe klein soms ook. Een algeheel gevoel van net niet happy zijn overheerste.

Bij Rogier heb ik ontdekt dat deze problemen symptomen zijn van dieper onderliggende problematiek. Minder gevoel van eigenwaarde, faalangst. Zaken die niet heel duidelijk zijn, maar wel op de achtergrond sluimeren en daardoor je leven niet beheersen maar wel beïnvloeden. De balans begon wat kwijt te raken, en daar wilde ik graag hulp bij.

De aanpak van Rogier is gevarieerd. Soms praten we alleen, andere keren doen we juist fysieke opdrachten. Alles om tot de kern te komen. Ik vind het knap hoe Rogier daar weet te komen. Hij pikt een woord op in ons gesprek, of weet een opdracht te verzinnen waardoor opeens het probleem heel helder wordt. Rogier is altijd down-to-earth in zijn benadering. Ik vind het prettig dat hij niet met antwoorden voor mijn vragen komt. Misschien ook wel logisch, want als ik alleen maar goed advies nodig had was het veel makkelijker geweest. Rogier helpt me om mijn eigen antwoorden te vinden en bij mijn gevoel te komen. Het gaat erom wat ík wil, hoe ík me voel. Er komt geen oordeel van zijn kant, wel veel begrip.

Ik voel me gezien en gehoord. Ik merk dat ik in die twee jaar enorm ben gegroeid. In het begin ging ik wekelijks, nu één keer in de twee maanden ongeveer. Soms is het echt even nodig, in andere gevallen is het een check-up. Dan ben ik weer bewust van wie ik ben, wat ik wil en dat ik op het goede pad ben.

Beetje bij beetje leer ik mezelf te accepteren zoals ik ben: niet perfect, maar wel okay.

Eva

Reflaction

Straussplein 5
8031 AE Zwolle

 


Espelerweg 26
8303 HZ Emmeloord

Tel.: 06 14946623

info@praktijkreflaction.nl

 


Reflaction maakt gebruik van cookies zodat wij u beter van dienst kunnen zijn op onze website. Meer informatie