Skip to main content
 • Ervaringen met praktijk Reflaction

  Ervaring van Flora

  met Praktijk Reflaction

Soms weet je gewoon dat er nog dingen zijn die aangepakt moeten worden in je leven. Ik wist van mijzelf dat ik een zeer gevoelig type ben en dat ik snel de last van een ander op me neem, emoties kunnen snel hevig zijn bij mij. Toen ik aan de gesprekken begon bij Rogier wist ik verder niet goed wat het met me zou gaan doen. Tijdens dit proces heb ik een aantal keren gedacht ‘waar ben ik aan begonnen?’.

En nu kan ik zeggen dat ik blij ben met de stap die ik een tijdje terug zette.

Gevoelig zijn. Ik liep hierin vast en wilde liever niet zo gevoelig zijn, maar sterker. Ik geloof in God, maar had wel mijn twijfels over waarom Hij mij zo gevoelig maakte. Ik wou maar dat het me allemaal niet zo raakte, dat ik me niet overal verantwoordelijk voor voelde en dat ik niet zo’n last had van mijn gevoeligheid (mentaal en fysiek). Soms leek het me te overspoelen, alle emoties. Dit was te veel!

Nu leer ik stapje voor stapje wie ik ben, wat bij mij hoort en dat mijn gevoeligheid een gave van God is en geen last. Ik leer ook wanneer iets wel mijn verantwoordelijkheid is en wanneer niet. En mijn emoties? Die hoef ik niet weg te stoppen of me ervoor te schamen...
...wat een opluchting!

Flora


 • Rogier Dijkstra - psychosociaal therapeut bij Reflaction

  Vraag vrijblijvend een gesprek aan

 • Rogier Dijkstra - psychosociaal therapeut bij Reflaction

  Vraag vrijblijvend een gesprek aan