Skip to main content
Rogier Dijkstra van Reflaction Praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Over Rogier

Werkwijze

Rogier Dijkstra

Mijn naam is Rogier Dijkstra (1974) oprichter van Reflaction en werkzaam als therapeut, trainer en coach. Ik werk inmiddels al zeker zo’n jaar of 15 in het begeleiden van mensen.
Wat mij drijft is dat ik geloof in mensen; gewoon zoals je bent. Dat klinkt heel simpel 'gewoon jezelf', maar het is minder gemakkelijk dan je misschien denkt. Het is best hard werken om innerlijke rust te vinden. In mijn begeleiding werk je aan een stevig basisgevoel en de diepe overtuiging dat je niet perfect hoeft te zijn om wel heel erg o.k. te zijn. Ik word er gewoon heel erg blij van als mensen dat kunnen gaan ervaren.

In 2009 ben ik afgestudeerd als psychosociaal therapeut. Sindsdien heb ik de nodige nascholing, intervisie en supervisie gevolgd onder andere op het gebied van lichaamsgericht werken, haptonomie, traumabehandeling, systemisch werken en familie-opstellingen, rouwverwerking, systemisch lichaamswwerk enz. Inmiddels ben ik door de stichting RBCZ erkend registertherapeut.

Voordat ik mijn eigen praktijk ben gestart ben ik jarenlang onderdeel geweest van een multidisciplinair team waarin ik intensief heb samengewerkt met fysiotherapeuten, psychologen, bewegingsagogen, ontspanningstherapeuten en dergelijke. Binnen Reflaction komt deze manier van kijken, waarbij een verbinding wordt gelegd tussen denken en voelen samen. Daarvoor heb ik jarenlang gewerkt in verschillende adviesfuncties in zorg en onderwijs.

Mijn aanpak kenmerkt zich door vertrouwen, geduld en betrokkenheid. Ik ben soms confronterend en vind het belangrijk dat de pijnpunten duidelijk worden omdat dan pas gewerkt kan worden aan de oplossing. Verder kenmerkt mijn aanpak zich door humor, nuchterheid en geduld.

Rogier Dijkstra - psychosociaal therapeut bij Reflaction

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking

Rogier Dijkstra - psychosociaal therapeut bij Reflaction

Vraag vrijblijvend een gesprek aan