Skip to main content

Ademcoaching

Je adem vertelt je alles

Ademcoaching van Praktijk Reflaction

Je adem is onlosmakelijk verbonden met jou. Je adem vertelt je dan ook van alles, bijvoorbeeld hoe jij je op dat moment voelt. Misschien adem je snel en oppervlakkig of merk je dat je vaak zucht.Misschien heb je vaak een onrustig, opgejaagd gevoel of neig je snel naar een vorm van hyperventilatie. Allemaal signalen die je vertellen dat je (innerlijk) onrustig bent.

Met ademwerk ontdek je de bron van deze onrust en maak je ruimte. Je ontdekt wat er nog aan emoties of patronen ligt opgeslagen in je systeem en hoe je hier (opnieuw) rust in kunt vinden.

In mijn coaching en therapie geef ik vaak sowieso aandacht aan je adempatroon. Maar in de workshops en de ademsessies leer je nog meer en diepgaander wat je adem jouw te vertellen heeft. Want zoals je ademt, zo leef je!

Ademcoaching is een hele mooie vorm om je meer bewust te worden van jezelf en wat er zich binnenin jou allemaal afspeelt. Je ontdekt wat je vasthoud en leert hoe jij dit los kunt laten. Je ervaart ook waar je blokkades in je lijf zitten en leert hoe je meer regie krijgt op je eigen energie.

Hoe werkt een ademsessie?

Omdat jij je concentreert op je adem kom je gemakkelijker bij je gevoel. Je hebt namelijk veel minder ruimte om na te denken en ‘in je hoofd’ te gaan zitten. Via je ademhaling kom je meer in je lijf en maak je ruimte voor alle gevoelens en emoties die in je opgeslagen liggen. Je zou het kunnen omschrijven als een soort innerlijke opruiming, zonder dat je heel erg hoeft te graven in jezelf. Dit brengt je veel inzicht en een diepe, innerlijke rust.

Omdat je gewend bent aan je ‘gewone’ adempatroon is het vaak goed om hier in een aantal sessies aan te werken. In een intake en/of na de eerste keer kunnen we kijken wat er voor jou nodig en passend is.

Ademsessie workshop

Ik geef ademsessies in workshop- en in individuele vorm. In de workshops werk ik samen met alettacoaching.nl 

We geven deze workshop regelmatig, kijk voor de data op op de pagina praktisch

Heb je vragen of wil je meer informatie, bel me dan of vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.  

Vraag vrijblijvend een gesprek aan
of meld je aan

Vraag vrijblijvend een gesprek aan
of meld je aan