Skip to main content

Moodcamp

Moodcamp: wanneer je los wilt komen van je depressie

Moodcamp

Moodcamp - hulp bij je depressie

Wanneer je al een tijdje kampt met somberheid of depressiviteit is dat een hele strijd. Het is echt niet gemakkelijk om de zin in of van je leven nog te vinden. Wat je ook doet, alles voelt op de één of andere manier gewoon ‘zwaar’.

Misschien lukt het je nog wel om de dingen gewoon te blijven doen, maar het ontbreekt je daarin aan enthousiasme, voldoening of levenslust. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om hiervan af te komen, maar dit zware gevoel blijft maar terugkomen.

In dat geval is moodcamp misschien iets voor jou.

In contact met de natuur en met jezelf

Moodcamp is meerdaags programma waarin je actief en, vooral, diepgaand werkt aan jezelf. We doen dit outdoor. We weten namelijk al heel lang dat er een aantal ingrediënten belangrijk zijn in het herstel van somberheid of depressiviteit. Dat zijn aandacht voor zowel de fysieke als de mentale aspecten, contact met de natuur én gericht en diepgaand werken aan herstel. Al die ingrediënten brengen we samen in moodcamp.

Moodcamp is ongekunsteld, puur en een beetje rauw. Net zoals depressiviteit. Net zoals het leven.  

Deze combinatie van eenvoud en diepgang, activiteit en rust brengt jou tot de essentie van wie je bent. Zo ontdek jij hoe jij jouw levensenergie weer kunt laten stromen. 

Het vrijmaken van je levenslust

In de meeste gevallen is een depressie geen tekort aan energie, maar van een innerlijke blokkade. Door die blokkade voel jij je als energieloos, negatief, leeg of zwaar. 

'Gewoon in actie komen' werkt natuurlijk niet. 'Gewoon weer genieten van de kleine dingen' ook niet. Als dat had gekund was je probleem natuurlijk allang opgelost. De blokkade zit vaak veel dieper weggestopt en daardoor niet zo gemakkelijk te vinden. 

Daarom is het belangrijk om te ontdekken hoe en waar jouw blokkade zit. Om inzicht te krijgen in hoe jouw lust tot leven ingekapseld is geraakt en, vooral, hoe je daar weer uit kunt komen. In ons programma ga jij daar heel gericht mee aan het werk. Je krijgt heel veel zicht op de processen en patronen die zich onbewust bij jouw afspelen en van invloed zijn op jouw gevoel.

Moodcamp is dan in eerste instantie ook niet bedoeld om je te activeren (hoewel het wel een actief programma is). Moodcamp is boven alles bedoeld om los te maken wat zich binnenin jouw heeft vastgezet. Zodat het in jouw leven weer gaat stromen!

Waarom je niet mee zou moeten doen

Moodcamp is waarschijnlijk niks voor jou wanneer je zoekt naar een gemakkelijke, comfortabele en snelle oplossing voor je probleem. Moodcamp is ook niks voor jou als je geen zin hebt in confrontaties met jezelf of je pijn. Moodcamp is ook niks voor jou als je geen zin hebt om gewoontes of patronen in je leven wezenlijk te veranderen.

Maar

Wanneer je het avontuur aan wilt gaan en wanneer je verlangt naar een lichter leven dan is dit wat voor jou. Ook wanneer je er een beetje tegenop ziet en zenuwachtig wordt als je dit leest, ook dan is het waarschijnlijk heel passend.  

Interesse? 

Onder 'praktisch' vind meer informatie.  

Wanneer dit je aanspreekt dan kun je contact opnemen door te bellen of te mailen. Voordat jij je aanmeld hebben we altijd eerst een uitgebreide kennismaking. Dat is een gesprek waarin jij je vragen kwijt kunt en we samen gaan onderzoeken of dit programma iets voor je is. Daarna kun jij besluiten om je al dan niet aan te melden. 

Ùiteraard kun je ook gewoon bellen of mailen met je vragen of opmerkingen. 

Vraag vrijblijvend een gesprek aan
of meld je aan

Vraag vrijblijvend een gesprek aan
of meld je aan